Ακούγεται σαν μια λέξη μαγική που παραπέμπει στην αιώνια νεότητα, μια λέξη που υπάρχει ακόμη και στα παραμύθια, σ' εκείνο το μαγικό φίλτρο που απεγνωσμένα κυνήγησαν και κυνηγούν οι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τα γηρατειά που αλλάζουν την όψη και καταβάλλουν τον οργανισμό.

Και αν αυτό αναζητούσαν με επιμονή οι γυναίκες των περασμένων δεκαετιών, τότε και στις μέρες μας, έχουμε έναν επιπλέον λόγο να επιδιώκουμε τα πολυπόθητα αποτελέσματα της αντιγήρανσης: Ο μέσος όρος ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά και αυτό σημαίνει πως με την παράταση της ζωής δημιουργήθηκε η μεγάλη ανάγκη να παραταθεί και η νεότητα, έτσι ώστε τα γηρατειά να μην καταλαμβάνουν πια το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας.

Πολλά είναι αυτά που συντελούν στην πρόωρη γήρανση και στην ανάπτυξη των ελευθέρων ριζών. Και πολλά απ' αυτά έχουν γίνει, δυστυχώς, κομμάτι της καθημερινότητάς μας:

Το στρες: Το ελεγχόμενο στρες έχει αποδειχθεί πως λειτουργεί ως διεγερτικό του οργανισμού αφού παράγει την αδρεναλίνη. Το χρόνιο στρες, όμως, αποτελεί την αρνητική πλευρά αυτής της κατάστασης αφού μέρα με την μέρα αλλάζει τελείως την όψη της επιδερμίδας μας. Επίσης, ιδιαίτερα αρνητικό είναι το στρες που εμφανίζεται κατά την εμμηνόπαυση γιατί εκεί ξεκινούν και τα περισσότερα προβλήματα για την γυναίκα: Οστεοπόρωση, αρθρίτιδες, ξηροδερμία...

Η διατροφή: Παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόωρη γήρανση, όπως και στη διατήρηση της φρεσκάδας και της χροιάς του δέρματος. Η χρόνια κατανάλωση κόκκινου κρέατος καθώς και τηγανιτών, λιπαρών ή junk food έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα μας να χάσει τελείως την λάμψη του και την φρεσκάδα του.

Η άσκηση: θα έπρεπε αυτή η συνήθεια να είναι περασμένη στο DNA μας εν τη γενέσει, διότι όχι μόνο κρατά το σώμα σε φόρμα, αλλά δημιουργεί και μια μοναδική ψυχοσωματική ευφορία, κρατώντας τον οργανισμό πάντα σε εγρήγορση και τροφοδοτώντας τον με ενέργεια.

Η περιποίηση του προσώπου: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία. Άλλωστε, όταν οι βλάβες είναι προχωρημένες και έχουν εγκατασταθεί, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Στην εποχή μας, δεν υπάρχει γυναίκα η οποία να μην ασχολείται καθημερινά με την φροντίδα του προσώπου και του λαιμού, που είναι και τα πιο ευάλωτα σημεία και, φυσικά, η βιτρίνα μας και η "ηλικία" μας.

Η κρέμα ημέρας και νύχτας είναι εξαιρετικά απαραίτητα "εργαλεία" στη μάχη κατά της πρόωρης γήρανσης, των ρυτίδων και της αφυδάτωσης. Και βέβαια, μεγάλο ρόλο παίζει η τροφοδοσία του δέρματος με ουσίες που ούτως ή άλλως ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει από μόνος του.

Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις καλύτερες κρέμες που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή από τα πιο εξελιγμένα ινστιτούτα στον κόσμο και τις προτείνουμε:

1. Skincode Cellular Refine & Repair Night Cream Κρέμα Νυκτός 50ml: http://www.doctorpharmacy.gr/gr/woman/face/anti-age/skincode-cellular-night-refin-repair-cream-50ml.html

2. Darphin Stimulskin Multi-Corrective Divine Cream Rich 50ml: http://www.doctorpharmacy.gr/gr/darphin-stimulskin-divine-cream-rich-multi-corrective-50ml.html

3. Lierac Premium Silky Κρέμα Απόλυτης Αντιγήρανσης Και Άνεσης Η Μεταξένια Κρέμα 50ml: http://www.doctorpharmacy.gr/gr/woman/face/firming/lierac-premium-the-silky-cream-absolute-anti-aging-50ml.html