Το καλοκαίρι έφυγε και καλωσορίσαμε το Φθινόπωρο. Τα πρώτα φύλλα των δέντρων αρχίζουν και πέφτουν και πολλοί από εμάς αρχίζουμε να γκρινιάζουμε γιατί εκτός από τα φύλλα πέφτουν και τα μαλλιά μας.

Η τριχόπτωση έχει καταφέρει να αποτελεί για άνδρες και γυναίκες πολύ μεγάλο αισθητικό πρόβλημα, καθώς παρεκκλίνει από τα συνήθη πρότυπα ομορφιάς που επικρατούν εδώ και χρόνια στη σύγχρονη κοινωνία. Η εποχιακή τριχόπτωση δεν αποτελεί απειλή εφόσον είναι κάτι παροδικό και θεωρείται φυσιολογικό.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρείται σε φυσιολογικά πλαίσια μια καθημερινή απώλεια τριχών της τάξης των 50 έως 100 τριχών την ημέρα. Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι δεν χάνουν πάνω από 50 τρίχες την ημέρα. Από τα μέσα του καλοκαιριού έως την αρχή του φθινοπώρου παρατηρείται μία αυξημένη απόπτωση τριχών, συνήθως διάχυτη, η οποία ουσιαστικά πλησιάζει ή ξεπερνά οριακά τις 100 τρίχες την ημέρα.

Αναλύοντας αυτό το φαινόμενο στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται κάποιες υποθέσεις που εξηγούν πραγματικά τα αίτια της εποχιακής τριχόπτωσης:

1. παρατηρείται σε άτομα με προδιάθεση, επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας κατά τους θερινούς μήνες.

2. ένας σημαντικός παράγοντας είναι το οξειδωτικό στρες, ένα φαινόμενο καταστροφικό για τους ιστούς και κατ’ επέκταση για την υγεία του οργανισμού.

3. σε πολλές ερευνητικές μελέτες κυρίαρχο αίτιο αποτελεί και η επίδραση των διακυμάνσεων των επιπέδων της μελατονίνης και της προλακτίνης στη φυσιολογία του κύκλου της τρίχας. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η διάρκεια της ηλιοφάνειας αυξάνεται, παρατηρείται παράταση της διάρκειας ζωής της τρίχας, η οποία όμως αντιστρέφεται με τη μείωση της διάρκειας της ηλιοφάνειας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Συνήθως και για καλή μας τύχη, η εποχιακή τριχόπτωση διαρκεί δύο μήνες και αποτελεί αναστρέψιμη κατάσταση. Σε περίπτωση όμως που η απώλεια επιμένει, είναι απαραίτητο να διενεργηθεί περαιτέρω διερεύνηση από δερματολόγο.

Το DoctorPharmacy σας προτείνει κάποια ειδικά σαμπουάν και θεραπείες που θα κάνουν λιγότερο αισθητό αυτό το πρόβλημα και βελτιώσουν τις καινούργια μας μαλλάκια.

1. Το Dercos Neogenic πρόγραμμα πύκνωσης προάγει τη βέλτιστη λειτουργία των βλαστοκυττάρων, χαρίζει δύναμη και αντοχή στα μαλλιά. Με ευχάριστο άρωμα και εύκολη εφαρμογή, χωρίς αίσθηση λιπαρότητας.Το Stemoxydine ευνοεί την απόκτηση πιο πλούσιων μαλλιών. Οι βολβοί σε ύπνωση αφυπνίζονται. Έως 3300 τρίχες σε 3 μήνες →http://www.doctorpharmacy.gr/gr/catalogsearch/result/?q=neogenic

2. Το RF 80 Συμπύκνωμα- θεραπεία κατά της τριχόπτωσης, είναι ένα συμπύκνωμα από φυτικά εκχυλίσματα και φυσικά αιθέρια έλαια που προάγει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και επιβραδύνει την τριχόπτωση. Ανταποκρίνεται άμεσα σε όλους τους παράγοντες που ευθύνονται για την αντιδραστική τριχόπτωση. → http://www.doctorpharmacy.gr/gr/woman/hair/hair-loss/rene-f-rf-80-concentre-12amp-x-5ml.html

3. Η πιο πρόσφατη καινοτομία της PHYTO! Δυναμωτικό σπρέι που προσφέρει την εύκολη και γρήγορη λύση κατά της τριχόπτωσης.→ http://www.doctorpharmacy.gr/gr/man/hair/hair-loss/phyto-spray-phytostim-50ml.html

4. To Aminexil καταπολεμά τη σκλήρυνση των ινών κολλαγόνου*, προκειμένου να διατηρείται η απαλότητα και ελαστικότητα των ιστών που περιβάλλουν την ρίζα ώστε να τη βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί.→  http://www.doctorpharmacy.gr/gr/man/hair/hair-loss/derco-energissant-400ml.html